De Bad & Blaas methode

De hond gaat meteen 20 minuten(minimaal) in bad. De hond word twee maal gewassen en vervolgens behandeld met crèmespoeling. Tijdens de massage laat de vacht los, de hond ontspant en er komt al veel dood haar uit de vacht. En dit allemaal zonder te borstelen of de vacht er met geweld uit te trekken.
Vervolgens wordt de hond gedroogd met handdoeken, zodat het meeste water er uit is. Hierna gaat de hond op de tafel en ga ik te werk met een waterblazer. Deze blaast het water uit de vacht en op het moment dat de vacht tot op de huid droog is blaast het de wol er ook uit. Dit gebeurt wederom zonder borstels. Op deze manier wordt het dode haar verwijderd zonder dat er gezond haar meegetrokken wordt. De waterblazer is zelfs in staat om klitten uit de vacht te blazen (mits deze niet te groot zijn).
Het gevolg hiervan is dat alleen dat haar eruit gaat wat er ook echt aan toe is om te ruien.
Door deze methode word de vacht luchtig en los,dit bevorderd ook de conditie van de huid en de vachtverzorging voor thuis word een stuk makkelijker.

Deze methode is ideaal voor alle rassen en word ook wel ontwollen genoemd.
(Hierbij is er 1 uitzondering namelijk de ruwharige hond met een plukvacht, deze vacht hoort namelijk voor het bad geplukt te worden.)